Space Oddity

Häromkvällen kollade jag på filmen"Apollo 13". Inte för att jag direkt gillar den typen av filmer. Men eftersom jag är helt novis när det gäller rymdfärdshistoria så trodde jag at någon av karaktärerna skulle dö i rymden. Vet inte riktigt var jag har fått det ifrån, men har för mig att jag sett trailern och då var det någon skruv som var lös och någon av astronauterna försvann ut i rymden. Jag hoppades på att det skulle vara Tom Hanks karaktär för jag stör mig så mycket på honom.

 

Men jag kanske missade något i filmen för jag såg aldrig den scenen. Jag satt och väntade, helt förgäves visade det sig, på att någon skulle dö. För alla kom ju tillbaks till jordklotet helskinnade. Jag blev jättebesviken. Jag hade ju tänkt mig ett scenario liknande Major Toms i Bowies "Space Oddity". Jag vet inte om det är en morbid tanke att önska att någon dör i rymden, men det skiter jag nästan i. Anledningen till denna något morbida tanke är att jag är så fruktansvärt trött på den amerikanska hjälten. Och hur den gestaltas på film. Och Tom Hanks sa sådana där äckligt klyschiga hjältegrejer.

 

Och, förresten så kändes det som att filmen var otroligt aktuell med tanke på det fiasko som nu upstått med Discovery. Kan det tänkas att kanal 5 planerat sina filmer såpass väl eftersom de visade den så nära inpå denna aktuella färd till stjärnorna? Fast om jag inte misstar mig så var väl den uppskjutningen uppskjuten?


Glashjärtat och galna grodan

Igår bestämde jag mig att för en gångs skull lära mig av mina misstag. Så istället för att cykla via Ullevi hem som jag gjorde precis efter Iron Maiden så bestämde jag mig för att ta en annan väg hem eftersom U2 spelade på samma arena igår. Ifall någon hade missat det alltså. Cyklade förbi min vän Henke och bestämde mig för att hälsa på. På vägen dit sjung jag på, säkert till passerande folks stora förskräckelse, "Heart of glass" med Blondie. Alltså låten är ju bra så det tror jag inte folk skulle ha problem med men jag är ju inte världsbäst på att sjunga så det lät nog inte så bra. Eftersom Henke äger alla skivor i världen. Okej kanske inte alla men väldigt många så frågade jag om han hade någon Blondieskiva. Han svarade ja och överst i högen av alla brända skivor låg "Best of Blondie" som det visade sig att Henke hade lyssnat på bara någon timme tidigare. Vilken själsfrände!

Väl hos Henke så drack jag och han lite foköl och spelade MIG. Jag vann trots hot om att bli utklassad och för evigt skamsen. Och Henke fick sig en törn på MIG-självförtroendet. Roligast av allt var nog att jag på frågan: Vilket datum infaller Danmarks nationaldag? Och av alla 365 dagar på året så råkade jag gissa på just den femte juni, vilket var det rätta svaret. Detta storslagna ögonblick var ju tvungen att firas med en segerdans a la Joey och Chandler. Den är alltid lika rolig att göra. Men eftersom jag inte ville äckla mig allt för mycket väntade jag med den tills jag kom hem och berättade för Linda.

Idag när jag pluggade tänkte jag att jag skulle lyssna på klassisk musik eftersom jag har hört att man lär sig bättre när man gör det. Eftersom jag inte äger någon klassisk musik så lyssnade jag på Sveriges Radios webradio och eftersom den klassiska kanalen inte verkade fungera alls kom jag på den brighta idén att lyssna på BBCs webradio. Väl där bestämde jag mig för att lyssna på Radio 1 som var min favvokanal när jag bodde i London. Programmet som jag lyssnade slängde ut frågan om Crazy Frogs CD var "sad" eller "funny". Jag var genast tvungen att mejla och säga att det inte bara var sad utan även en skymf för mitt hemland. Jag önskar att den där jävla grodan skulle falla ner från himlen som i "Magnolia" och slå ihjäl sig. Eller bli skjuten. Eller nåt annat, bara den försvinner. Jag hatar den verkligen. Och tydligen gör engelsmännen det också eftersom de tyckte som jag. Tydligen har grodan ingen penis i England. De är väl för pryda för sånt där.


Voila!

De senaste dagarna har varit varma och omvälvande. Alla jag känner i London mår bra. Men hjälp vad man blev skraj. Nerverna har inte varit de bästa.

 

På jobbet har det varit stressigt värre. Speciellt med tanke på Iron Maiden konserten som var här i Götet i lördags. Var hur mycket fulla hårdrockare som helst som campade hos oss. Skräpade ner gjorde de också. Sen är det inte så där jätteroligt att bo bredvid Ullevi när det är evenemang där. När jag cyklade hem från jobbet var framkomligheten på cykelbanan något begränsad. Jag skiter i att stanna utan plingar alltid med ringklockan. Folk var hemska. En kvinna sa att hon inte var blind och att hon såg mig eftersom hon kom gåendes mot mig på cykelbanan. Men varför går man då på cykelbanan? Om hon inte var blind alltså. Jag hatar turister. Har jobbat för mycket med dem. Jag menar inte att alla är dumma i huvudet men de flesta är det i varje fall.

 

Häromdagen hade jag det stora nöjet att checka in en fransyska som inte kunde någon engleska. Och jag kan ingen franska. Fick hämta ordböckerna. Tog typ 20 minuter att checka in henne. Och efter ett tag kom hon tillbaks och tydligen fungerade inte nyckeln till elskåpet på hennes husvagnsplats. Jag tog extranyckeln och gick med henne ut. Vi var tysta hela vägen eftersom vi inte kunde kommunicera över huvudtaget. När jag kom till platsen låste jag upp och sa: Voila! Och sedan gick jag. Lite komiskt kanske när man tänker tillbaks på det. Varför kan inte folk bara lära sig engelska? Det undrar jag.


Virgo

Trogen mitt stjärntecken är jag en oskuld här. Tänkte det var dags att börja blogga själv, eftersom jag uppskattar att läsa vännens blogg.

 

Idag har jag fördrivit tiden på mitt sommarjobb i receptionen på en av Göteborgs största campingplatser. Med ett leende på läpparna har jag gått runt med ett mantra i huvudet: alla campare är idioter. Jag vet ju att så inte är fallet men serviceyrken är extremt jobbiga ibland. Och när folk skäller ut en måste man stå där och ta emot det. Är nog inte riktigt sådan som person men vad gör man inte för pengar egentligen?

 

Har haft underbart trevlig kväll med middag hos vänner. Efter middagen blev det häng och jag och en av vännerna försökte oss på att lösa korsord men det gick visst inte så bra. Lite senare blev det TV och till min förtjusning upptäckte jag att TV3 äntligen tagit bort censuren från "Sex and the City". Förstod mig liksom aldrig på meningen med att ha den överhuvudtaget. Kan förstå att det inte funkar i USA med sitt puritaniska arv men här finns det ju ingen orsak direkt. Men nu är det säng snart. Punktering på cykeln ska lagas imorgon innan jobbet. Kanske till och med hinner med att sola och bada också om jag har tur.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


hits