That's it

Läste på tunnelbanan igår, i en av de många gratistidningarna som distribueras här, att Henry Winkler aka The Fonz just nu spelar Kapten Krok i en panto i Wimbledon. Vilket är ju ganska så tragiskt när man tänker efter.

Tänkte väl inte så mycket mer på det men när jag lyssnade på radion hemma så intervjuades just The Fonz. Han berättade om "Happy Days" (såklart) om sin roll som Kapten Krok och och att han hade träffat så många nya vänner här. Bland annat de schyssta killarna från "That's it". Programledaren lät som om han såg ut som ett frågetecken och sa frågande: That's it??? Henry förklarade då att de var populära på 90-talet och de just hade återförenats. Varpå man kunde höra skratt i studion. Programledaren: Ah, men du menar nog "Take That". Så himla bra vänner är dom liksom.

16632-22

bild: www.thelondonpaper.com


In i dimman

Igår var jag och pojkvännen hos hans föräldrar. De ville träffa mig innan jag flyger hem till Sverige för att fira jul. På vägen hem därifrån blev jag riktigt rädd. Det var så himla dimmigt. Det gick liksom knappt att se vägen. Jag nämnde för pojkvännen att jag hoppades att det här skulle gå över innan jag flyger på lördag.

Det första jag hörde på nyheterna i morse var att cirka 230 flyg från Heathrow blev inställda igår och att dimman förväntas bli värre under julhelgen. Så jävla typiskt! Var ju inte ens hemma förra julen och började genast tänka på att jag nu kanske kommer få fira jul på Stansted. Fast dom nämde ju inte Stansted alls i reportaget eller på någon nyhetssida. Varken BBC eller Skynews. Upstressad som tusan har jag de senaste timmarna försökt få reda på hur läget är på Stansted men det går inte att gå in på deras hemsida för den verkar vara överbelastad. När jag ringt Ryanair har det bara varit automatiskt meddelande om någon jävla strejk i Bryssel och ingenting om någon dimma alls. Sen bara det bryts. På webben går det bara att få reda på flyginformation inom de närmsta 24 timmarna. Ska flyga mellan fredagen 22:e och söndagen 24:e och kan åka tidigare så får man lov att boka om utan kostnad står det också. Fast vill jag göra det? Det verkar ju liksom vara lika dimmigt varje dag enligt väderleksrapporten. Ringde till Stansteds informationslinje men fick även där ett automatiskt meddelande som berättade att man inte ska ha inslagna julklappar i sitt handbaggage. Döh!

Vad ska jag göra? Tänk om jag blir fast på flygplatsen! Hemska tanke. Hatar att inte kunna ta reda på information! Är så himla frustrerad nu!

Jenny's addiction

Läste det här i metro idag. Bara häromdagen (eftersom det är så lugnt på jobbet just nu innan jul) så wikipediade (nytt verb kanske?) jag i minst två timmar. Så lätt att bara sitta där och trycka sig vidare på länkarna. Lite läskigt att tänka på att man kanske hamnat i riskzonen för att bli wikiediamissburkare. Men killen i artikeln verkar ju helt vansinnig i och för sig så det kanske inte är dags för mina vänner att anordna en intervention ännu.

Pukka

För ett tag sedan var jag och storhandlade och medans pojkvännen försökte bestämma vilket kaffe han ville ha kollade jag lite på olika sorters te. Hittade paketet nedan tillsammans med andra sorter gjorda av samma företag och liksom bara blev kär i förpackningen. Tycker dom är så himla fina. Fast rätt dyrt för te men ändå. Pojkvännen fick slita mig ifrån hyllan. Jag ville ju ha allihop. Men saken är ju att jag för det första, så dricker  jag inte te speciellt ofta. I varje fall inte om man jämför med engelsmännen. För det andra så fantiserade jag om hur dessa vackra förpackningar skulle se ut på en hylla i mitt fantasihem. För just nu så bor jag i vad nästan kan beskrivas som en kvart. Så gammalt hus att det mesta håller på att ruttna bort och en sådan där typisk engelsk standard. Mitt rum har jag ju fixat och donat i så gott det går och jag är väl ändå rätt så nöjd. Men jag drömmer ju om ett hem med skandinavisk standard och stilren inredning. Teerna skulle vara så fina på en hylla i ett vitt kök. Som en färgklick. Så jag hoppas att förpackningarna inte förändras tills det att jag äntligen har skaffat ett eget hem och renoverat köket.


pukka

bild: www.pukkaherbs.com

29-45

Igår pratade jag med en vän och en del saker jag sa lät som de kom ur munnen på en 45-åring snarare än en 29-åring. Några exempel:

Nej, vi ska inte göra något speciellt på nyår, bara vara hemma och mysa, kanske äta något gott.

... men skulle jag dricka i de mängderna jag brukade göra förr så skulle jag ju inte kunna stå upp.

Jag dricker nästan aldrig längre, så jag brukar dricka ett glas lemonad mellan ölen.

Alla goda ting är tre brukar det sägas men inget av de ovanstående citaten är speciellt goda. De är hemska. När blev jag en gammal fis liksom? Och hur?

The Geeks

Jag undrar varför det är så att “Beauty and the Geek” alltid har vackra och dumma kvinnor och  otroligt smarta men riktigt nördiga män. Varför kan det inte vara tvärtom? Jag tycker ju programmet är väldigt underhållande så det är ju inte att jag klagar på formatet. Men jag tycker det är konstigt att motsatsen inte har gjorts. Producent för programmet är ju trots allt Ashton Kutcher som ju ändå under en väldigt lång period har porträtterat en ganska puckad men snygg och utseendefixerad ung man. Vilket ju faktiskt är kusligt likt hur kvinnorna i programmet beter sig. Är det bara jag men skulle det inte vara lika kul med en drös dumma men fåfänga män som paras ihop med super-intelligenta men nördiga kvinnor? Jag skulle kolla i varje fall.


Giggs

Igår var det bokrea här på jobbet, det är ganska många bokförlag i den här byggnaden och varannan månad har de utförsäljning i välgörande syfte. Hade ju hoppats på att det skulle bli en sådan innan jul för jag måste köpa julklappar till mina flatmates. Inte för att jag vill men de andra har köpt till mig. Så det blev 18 böcker köpta igår, ska väl behålla en del själv och sedan så blev det en del till pojkvännens föräldrar. Hade ju inte planerat det men det var ju så billigt.

I vilket fall som helst så var det ju ganska lätt att handla till de två kvinnorna jag bor ihop med men det när det kom till den stackars mannen var det lite problem. Men han verkar ju gilla sport och fotboll så jag letade efter en sådan bok, dock utan någon vidare framgång. Nämnde det för en kollega som sedermera hade hittat en biografi om en Man United spelare med efternamnet Giggs som han så vänligt köpte åt mig. Visade det för pojkvännen och han utbrast att det kan jag ju absolut inte ge bort till min manliga flatmate. Jag fattade inte varför. Pojkvännen pekade på namnet och himlade med ögonen. Efter en stund trillade poletten ned. För ungefär en månad sedan tog det slut mellan min flatmate och hans flickvän. Som ju också bodde hos oss. Anledningen var att hon hade en affär med en annan man. Den andre mannens smeknamn är Giggsy. Tänk om jag hade gett bort den där boken till honom. Det hade ju varit som att spotta honom i ansiktet. Så det blev istället två deckare till honom. Men nu sitter jag här med en bok om en jäkla forbollspelare jag aldrig ens hade hört talas om innan igår. Vad ska jag med den till? Någon som gillar Man United?


hits