Freddy

Hahaha, min kollega som är singel berättade just att hon träffade en man ute förra veckan som hette likadant som killen på bilden nedan. Uttalas samma men efternamnet saknar ett e. Alltså för bra för att vara sant tyckte jag, men hon fick hans visitkort och har visat det och det är inget skämt. Alltså hon trodde ju det först men eftersom han var trevlig så ringde hon för att bestämma träff. Det är ett riktigt nummer och han svarade med både för- och efternamn. Stackars kille! Jag sa åt henne att träffa honom på en offentlig plats. Man kan ju aldrig vara för säker.

16632-32

Totalt Mediamörker

Oj, vilken tuff dag det kommer att vara idag. Eftersom varken jag, fästmannens syster eller hennes pojkvän kunde ta ledigt från jobbet idag bestämde vi att inte kolla på Oscarsgalan inatt utan spela in den istället och kolla ikväll. Jag tog mig in till jobbet utan att se nyheterna eller några löpsedlar. Har sagt till mina kollegor att inte nämna något men vet inte riktigt hur det kommer att gå idag. Har gjort liknande övningar när jag pluggade media och det är svårt. Om man bara kunde ha skygglappar och öronskydd på sig vore det ju lätt som en plätt.

Röda Kinder

Idag hade jag en lång lunch. En tjej som jag känner lite granna i en annan avdelning slutar idag för hon ska emigrera till Irland. Hon hade sagt att hon skulle ha avskedslunch och drinkar. Bara det att när vi kom till puben så var det ingen annan som åt och jag ville inte vara den enda i sällskapet som gjorde det. Så det blev två öl och ingen mat. Nu har jag alldeles röda kinder och dom retar mig här på jobbet. Pinsamt. Mina kinder blir alltid röda när jag druckit lite granna eller är arg. Men förhoppningsvis förknippar folk röda kinder med god hälsa snarare än ilska och berusning.


The Diving Bell and The Butterfly

Så igår var det dags för ytterligare en Oscarsnominerad film, denna gång 'The Diving Bell and the Butterrfly'. Det måste vara min favorit hittills. Jag grät (nästan bölade) och skrattade. Skådespelarinsatserna var fantastiska. Max Von Sydow tillhörde en av dem, och jag måste säga att jag blev förvånad att han talade franska. Det lät bra, men som sagt kan jag ju knappt någon franska alls så jag kan väl inte bedömma det. Men toppbetyg tycker jag filmen var värd. Den är mycket sevärd, så håll utkik efter den.

Sydafrika vs Cheadle & Norwich

Idag ska jag iväg med jobbet och hälsa på en av våra leverantörer, ska stanna över natten. Fästmannen är sådär glad eftersom det ju är alla hjärtans dag imorgon men jag kommer att vara hemma tidigare imorgon eftermiddag än vad jag brukar vara hemma från jobbet. Jag ska laga middag och baka hjärtansformade choklad/apelsinmuffins. Hursomhelst ska vi till Cheadle, som jag förstått är en håla utanför Manchester. Hotellet har pool så kanske ska simma lite vilket jag tyckte var rätt lyxigt. Nästa vecka ska jag igen iväg med jobbet. Till Norwich, har varit där tidigare, och inte mycket att se. Men det kan ju vara kul att komma iväg från kontoret tänkte jag. Igår när jag lagade middag snicksnackade jag lite med min Nya Zeeländska flatmate. Hon berättade att hon skulle iväg till Sydafrika en vecka. Hon jobbar som lärare och just nu är det två veckors lov i skolorna här. Kul tyckte jag att hon skulle ha semester, men det visade sig att hon ska åka dit med jobbet (!?!). Så himla orättvist! Jag vill också till något exotiskt land. Cheadle och Norwich liksom bara bleknar i jämförelse med en vecka i Sydafrika. Hur har en skola råd med att skicka hela sin personal så långt bort egentligen? Skurit in på studiematerial kanske? Nej, men nu är jag ju avundsjuk, vilket jag inte gillar alls när jag är. Kul för henne är det ju förstås.


Apan i London

En sak jag har upptäckt under mina år i London är att företag här verkar ha en förkärlek till att använda ordet apa i sina namn. Rätta mig gärna om jag har fel men det är väl knappast vanligt hemma i Sverige? Jag har visserligen sett rätt så roliga företagsnamn hemma, som favoriten från Sundsvall 'Skämtsaker och Barnvagnar', men aldrig har jag märkt något med apa i titeln. Här finns det flera företag som använder ordet monkey i sin titel och det är företag som restauranger och barer. Nedan är del 1 av 'Apan i London' en av min lokala barer 'Monkey Face' som är ett dotterbolag till restaurangen 'Nahling' som tydligen är thailändska för apansikte. Jag liksom undrar varför de tyckte att det var ett bra namn på en restaurang från början.

image33
Fästamnnen i sina Ray Charles brillor utanför baren Monkey Face, lägg märke till loggan.
Foto: PhotojennyBränt Camden luktar skumt enligt mig

Jag hörde för väldigt längesedan nu att det har funnits planer på att riva delar av Camden Market och bygga shopping centre istället. Förslaget har fått ganska mycket motstånd och blivit uppmärksammat här och var. Har inte riktigt förstått om planerna nu har gått igenom men det det låter som någon lekt lite med elden enligt mig.

Six Mile Bottom

I lördags när vi var på väg till fästmannens släktkalas i Suffolk åkte vi förbi orten Six Mile Bottom. Så himla lustigt ortnamn!

Slogan

I morse när jag satt på bussen som stod stilla i rusningstrafiken fick jag syn på en lastbil strax framför bussen som hade den roligaste slogan jag sett på länge. Lastbilen tillhörde ett byggnadsställningsföretag (hjälp vilket långt ord) som hette High Rise. Jag höll precis på att fippla fram min mobilkamera när plörsligt trafiken fick fart igen och lastbilen svängde höger så missade detta utomordentliga kameraögonblick så tyvärr blev det ingen bild. Jag har försökt hitta på nätet men har inte haft någon vidare tur. Men jag lovar att det inte var min snuskiga fantasi för på lastbilen stod det faktiskt:

High Rise Scaffolding
For the Best Erection in Town!

Så himla bra!

hits