Morgonens konstigaste telefonsamtal

Jag: Good morning! Westminster hotel, Jenny speaking!
Luren: ---
Jag: Hello?
Luren: (rasp)
Jag: Hello???
Luren: Ba-bada-ba-ba-ba-bada... Always when we fight, I try to make you laugh, Til everything's forgotten, I know you hate that...
Jag: (ler)

Jag vet inte vad som hände men sen tog det slut och det var ingen där. Men någon måste ha förstått att jag var trött och på dåligt humör och ville muntra upp mig med "You and Me song". Det funkade!

Minnen och matiné

Idag var jag ju helt borta i huvudet. Trodde att jag skulle börja jobba klockan sju i morse. Begav mig iväg till jobbet och när jag kom in undrade folk varför jag var där. Det visade sig att jag minsann inte började förrän tre i eftermiddags. Så det var bara att bege sig hem igen. Sov några timmar, men ställde klockan eftersom jag på tunnelbanan på vägen hem läste att min favvofilm från när jag var liten visades på teve. Helt underbara The Goonies. Vet inte riktigt varför jag tyckte så mycket om den. Jag tror att det var för att alla var lite outsiders. Liksom den tjocke, technerden och astmatikern på stora äventyr. Men ändå så var de ju ett sånt sammansvetsat gäng. Och jag har ju alltid varit lite svag för pirater. Och framförallt sa var ju Corey Feldman med i filmen.

I vilket fall som helst så upptäckte jag något nytt med filmen. Storebrorsan som spelas av Josh Brolin heter Brand Walsh. Det fattades ju bara on så är det helyllekillen nummer 1. Undrar om det finns ett samband. Hittade i varje fall en hemsida där man kan läsa mer om filmen för er som vill återuppleva gamla 80-talsminnen.

Annars har julen rullat på utan att lämna några speciellt djupa spår efter sig. Jobbade mest hela tiden. Men imorgon är det ju sista dagen jag jobbar på hotellet. Ska börja jobba på en PR-byra i Covent Garden den tredje januari.  Jag är förväntansfull och glad. Men det mesta med julen var nog att den bästa pojkvännen hade köpt pjux, plattång OCH parfym till mig. Han är ju bara bäst i världen.
goonies


Aah... vilka minnen!

May the farce be with you

Den senaste veckan har gått i stjärnornas tecken. Den senaste stora dokusåpan här är en enorm satsning från engelska Channel 4. Den kallas Space Cadets går ut på att lura ett gäng idioter att de är på en rysk rymdbas och att de tävlar om att vara de första kommersiella rymdturisterna. Men de lämnar inte ens landet. I verkligheten är de på en nedlagd militärbas i Ipswich, sydöstra England. Där har man bytt ut varenda eluttag, spridit ut ryska sopor, ja i stort sett allt för att få det att verka så genuint som möjligt. Men det mest kostsamma är den gigantiska bluffen. Man har nämligen redan skickat ut fyra personer, varav en är skådis, i rymden. Eller snarare, de sitter i en simulator. Jag fattade inte hur de skulle losa hela noll-gravitations-grejen men de lyckades lura i dessa idioter att de hade speciella maskiner som återskapar jordens gravitation i rymden. Det som är roligast är nog att de har visat upp Rysslands stora stolthet Minsky – den första apan i rymden. Eller som det egentligen är en gammal avdankad uppstoppad apa från något zoo med en liten rymddräkt på. Som att det inte var nog, dessutom tutat i dom att hela staden Minsk är uppkallad efter lilla Minsky. Det är helt otroligt! Mest grämer jag mig för att jag kommer missa finalen imorgon eftersom jag jobbar. Vill ju bara se minerna när de tror att de ska få göra en rymdpromenad och istället kommer ut i en studio där nära och kära kommer att peka och skratta åt dom. De förtjänar vekligen det.


16632-13

This  is Ground control to Major... Idiots!

Dear Conan, I miss you!

Jag kan inte fatta att Late Night med Conan O'Brien inte visas i det här jävla landet. Det skulle ju gå hur bra som helst. Jag saknar det så himla mycket att det svider i hjärtat. Speciellt när jag tänker på att det börjar närma sig jul och chanukka och han säkert visar The world fastest Menorah. Och när jag tänker på In the year 2000 så vill jag bara gråta. Vad jag inte skulle kunna göra för att se hans imitation av Donald Trump. Eller den eminenta dansen han alltid brukar köra i början av programmet. Njut ni som kan.


16632-12

Hittade den här fantastiska bilden. Han är ju bara för skön.
 

Virrvarret

När jag ändå är online, så kanske jag ska blogga om förra helgen. Har varit lite busy så har inte hunnit med. I vilket fall som helst så skulle vi ha cocktails hemma i lägenheten för att vår favvoflatmate Eugene ska flytta tillbaks till Sydafrika. Jag var hur trött som helst eftersom jag hade jobbat hela dagen och var dessutom tungen att gå upp halv fem dagen efter för att jobba. Hade trevligt och var för en gångs skull den som var minst full. Vi gick till puben en sväng också. Vicky försvann till en bar. Vi andra gick hem och satt och pratade lite men vid halv två drog jag mig tillbaks. Precis när jag har lagt mig kom Vicky hem med en massa polare och började efterfesta järnet. Jag somnade till slut och någon timma eller så senare var det dags att gå upp. Jag gick ut i hallen och höll på att skita på mig. För på trappen ner mot badrummet låg Vicky. Hon hade däckat men det såg först ut som hon var död. Efter att ha lyssnat på två snarkningar bestämde jag mig för att hon inte var död och struntade att väcka henne. Var lite jobbigt att komma till badrummet men fick liksom klättra över henne.


Inte nog med att jag var trött som fan så var jag även lite sen. Men jag hade tur och hann med tunnelbanan efter spurt uppför trappan till plattformen. Jag bor i East Finchley och jobbar i Bayswater så jag brukar ta Northern line och byta till Circle line vid King’s Cross. När jag väl var där började en stalker prata med mig. Jag försökte förstås undvika honom, men för att han babblade på så hörde jag inte stationsmeddelandet om att det inte var någon Circle line service den dagen. Kom ända uppför rulltrapporna innan jag insåg det. Och jag som redan var sen.


Jag blev hur stressad som helst och tänkte mig inte för. Jag skulle ju ha tagit Victoria line och bytt till Central line vid Oxford Circus och åka till Notting Hill, för att därefter fortsätta till fots. Men i min enfald gick jag tillbaks ner till Northern line och gick på nästa tåg innan jag fattade att jag måste åka ända till Bank innan jag kan byta till Central line. En riktigt jävla omväg. Nu var jag riktigt sen.

Kom i varje fall fram till jobbet och genomled en fullkomligt fruktansvärd dag. Och när jag slutade hade jag helt glömt bort att Circle Line inte gick. Så jag fick ta District line till Notting Hill och byta där. Men det är ju bara en hållplats. Jag blev dock snabbt helt uppslukad i min bok så jag missade hållplatsen. Gick av nästa hållplats och tog nästa tåg tillbaks. Jag var mäkta irriterad för jag ville ju bara hem och sova.


När jag argt stampade genom Notting Hill tube station hörde jag en gitarr. Och några bekanta toner. Och så halvvägs nerför rulltrappan började jag le. För längst ner stod en kille och spelade "Good day sunshine". Bredvid gitarrfodralet stod en skylt med ordet: SMILE och under stod det inom parantes (just a little reminder). Jag blev så glad att jag var tvungen att stanna och börja gräva efter min plånbok. Skänkte en rejäl slant. Eller kanske inte, men jag ar så pank att för mig ar £1.83, vilket var de enda pengarna jag hade, ganska mycket.


Jag hade varit pa skitdåligt humör hela dagen och dessutom varit tvungen att lyssna pa dålig julmusik hela dagen i hotellreceptionen där jag jobbar. Så gitarrkillen kändes som en skänk från ovan. Fast egentligen var det ju en skänk underifrån. Jag blev helt lugn och bara log resten av resan hem. För jag hatade inte längre
tunnelbanesystemet här. I varje fall inte den dagen. Tycker det är fantastiskt att små handelser som att höra en bra låt helt kan förandra ens dag.


Big Bang!!!

Jaha, man vaknar och tror att det är en typisk söndagmorgon. Inte riktigt dock. Satte på teven och fattade ingenting. Brorsan ringde och sa: Jag antar att jag inte är den första som ringer idag. Va? Tydligen har det varit en stor explosion i norra London. Klockan sex i morse. Just nu är det överallt på teve här. Alla säger att de har hört den. Jag har inte hört ett skit, så ytterligare en gång har jag sovit mig igenom en stor händelse. Och jag blir nästan lite sur att jag inte har hört något. För på nyheterna sa de att folk har hört smällen så langt bort som i Holland. Min bror som bor i Belgien kanske också hörde den.
 

Just nu är vi mest ganska roade av folks ögonvittnesberättelser. En kvinna sa: It was like seing a christmas pudding with brandy poured on top. Vilken liknelse! Ganska aktuell så här i juletider. Min pojkväns bror har en gång fått för sig att det mest julaktiga som finns är en brinnande julgran. Varför vet jag inte riktigt? Jag trodde han skulle tycka att det här var ännu bättre. Men tydligen inte.


Men som sagt jag mår bra. Har inte sett eller hört jota. Men just nu skulle jag verkligen vilja se en brinnande julgran.


tannenbaum

Oh Tannenbaum, Oh Tannenbaum...

hits