Bloggers of the world unite!

För ungefär ett halvår sedan blev jag pålurad ett medlemskap i Amnesty. En snubbe med flätat skägg stoppade mig på min lunchrast och lyckades övertyga mig. Jag har i och för sig ändå velat vara med ganska länge, eftersom jag tycker Amnestys arbete behövs och jag vill stödja organisationen, men jag har liksom inte fått tummen ur. Min pojkvän blev lite arg på mig eftersom han tycker att jag är för fattig för att donera pengar, vilket jag ju är, men ändå. Häromdagen läste jag att Amnesty nu har dragit igång en kampanj för att befria bloggare som fängslats på grund av sina politiska åsikter. Så sent som förra veckan hade jag tänkt ringa min bank för att stoppa autogirot till Amnesty men nu kändes det som att jag verkligen ville vara med. Tänk att riskera fängesle och tortyr för att man publicerar sina åsikter på nätet. Nä, vet jag, så får det INTE vara.

New Direction

Apropå helt oanständig skivtitel så stör jag mig just nu väldigt mycket på den nya kampanjen som det Konservativa partiet här har lanserat. Det kallas nämligen att man har valt en ny inriktning. Helt okej, men New Direction, rent språkmässigt funkar inte för mig. Säger man det väldigt snabbt så låter det verkligen som Nude Erection.

B-day

Har ju tänkt blogga om det här så himla länge, men inte riktigt hunnit med. När jag hörde att Beyones nya skiva hette B-day så började jag vilt associera varför den kunde heta så. Ja, man kan ju tänka sig att det har med att det är hennes dag alltså en förkortning av Beyonce-day. Eller hade det kanske något med Dagen D att göra men att det istället är Beyonce som kommer iland för att strida. Egentligen spelar det ju ingen roll för jag tycker det är ett sådant dåligt namn på en skiva så jag storknar. Jag undrar vad det är för folk som jobbar på hennes skivbolag egentligen. Varför stoppades det här namnet inte? Anledningen till att jag känner så är att när man säger B-Day på engelska så låter det kusligt likt hur man i Storbritannien uttalar ordet bidé. Vem vill egentligen att ens arbete ska påminna en hel nation om en typ av toalett där en vertikal vattenstråle rengör genitalierna och deras omgivning?

hits