Another guy

Vi skulle ju ha julfest och gå på musikal men det blev ju inte Guys and Dolls som jag ville. Det blev Daddy Cool, den nya Boney M (!) musikalen istället. Men nu kan jag inte gå ändå. Ska på East London Design Show och kolla in Ulles senaste design. Anledningen till att jag ville se Guys and Dolls var ju att Patrick Swayze spelar huvudrollen just nu. Men jag fick precis reda på vem som efterträder honom i Januari. Ytterligare en 80-tals ikon. Kolla in!

Whodunnit?

Helgen gick enligt plan. Köpte ett par stövlar, två tunikor, ett nattlinne, tvåpack trosor samt tvåpack tights på Primark. Gick på £40.50. Inte illa!

Ja, just det. Final Destination 3 var faktiskt inte så interaktiv, kändes som man inte alls avgjorde någons öde. Tror att om vi hade valt helt tvärtom så hade det ju ändå resultatet ändå blivit detsamma. Kände mig lite snuvad på konfekten men antar att filmen hade blivit på tok för dyr om tittaren kunde välja varje scenario själv.

Däremot har jag hört att ITV ska göra Emmerdale riktigt
interaktivt. Vill ju inte avslöja allt för mycket eftersom Sverige ligger ungefär ett och ett halvt år efter. Dessutom är min farmor ett hardcore Hem till gården fan och hon vill absolut inte ha reda på vad som ska hända. En av karaktärerna ska i varje fall bli mördad och tydligen ska producenterna göra en whodunnit av det hela och låta tittarna välja vem som är mördaren. Man kan gå in på hemsidan och få ledtrådar och rösta. Men ingen får berätta för farmor för då är det jag som blir mördad.

Tidsfördriv

Har haft skittråkigt idag på jobbet och har bland annat dödat tid genom att klä kändisar. Två flugor i en smäll eftersom jag fått en dos av min älskling  Conan. Mycket underhållande!

Living for the weekend

Äntligen är det helg igen! Det har varit en sådan lång och tråkig vecka. Känns som jag inte gjort annat än jobbat. Det ska bli riktigt skönt att kunna koppla av lite. Har inte så mycket planer inför helgen. Imorgon ska vi iväg till Lakeside, som är ett stort shopping centre norr om London, ska försöka hitta billiga kläder på Primark. Jag älskar Primark! Det är så billigt! Fast deras hemsida är dålig så tänker inte länka till den. Har inte varit i Lakeside på evigheter, mest för att min pojkvän är trött på att det alltid slutar i tårar. Mina tårar. Det brukar väl främst bestå av att det är så stort och det alltid är så himla mycket folk. Lider ju liksom av agorafobi. Och så tappar jag alltid bort honom, går vilse och hittar aldrig min storlek... ja, anledningarna är många. Men nu har jag lyckats övertala honom så nu får man väl hålla sig i skinnet och inte drabbas av panik och tanka på mobilen.

Ikvälls ska vi kolla på Final Destination 3. Har inte sett varken ettan eller tvåan och den filmgenren är väl inte riktigt min grej men tydligen finns det enfunktion som gör att man kan välja karaktärernas öde. Ska bli intressant att se hur underhållande det blir.

Och sedan ska jag... nej, just det... antar att man har blivit vuxen nu eftersom det är det enda jag har planerat in. Inga fester, ingen utgång. Fast jag ska försöka klämma i mig en öl medans jag väntar på tåget hem till pojkvännen.


Smörgåsbord

Jag kollade som hastigast på MTV Europe Music Awards igår och blev aningen stött. Alldeles innan en av vad jag antar många reklamavbrott, för jag kollade alltså bara några minuter, så berättade en av de brittiska VJ:arna vad som komma skulle efter pausen. Det jag blev lite sur över var att han använde ett av de få svenska låneorden i engelska språket som en slags kulturell hänvisning. Nämligen smörgåsbord. Bara det att det var ju ändå Danmark dom var i och inte Sverige. Det borde ju kanske varit mer passande med smørrebrød. Fast det hade väl inga britter fattat, de flesta tror ju att Schweiz och Sverige är samma land.

England hjärta Danmark

Ett tag kändes det som vart jag än i London befann mig så fanns det en Denmark St. eller Denmark Rd. i närheten. Trodde först att jag inbillade mig men häromkvällen så åkte jag förbi två stycken danska gator inom loppet av av tio minuter. En enkel sökning på www.streetmap.co.uk visade att hela 25 gator i London är dedikerade till vårt grannland. Det mest populära i Norden. På andra plats hamnar Norge med fem gator, bronset går till Finland som har tre, Sverige kommer in först på fjärde plats med ynka två gator och Island ligger sist med bara en enda. Men hur kommer det sig att danskarna är så populära? Är det ölet kanske?


Guys and Dolls

Vi ska ha julfest på jobbet och tydligen blir det middag och musikal. Det fanns en del olika musikaler att välja mellan men jag har röstat på Guys and Dolls eftersom Patrick Swayze numera har huvudrollen. Jag har ju sett Dirty Dancing ungefär 150 gånger så det skulle ju vara helt fantastikt att se en livs levande Patrick dansa omkring på scen. Värt att nämna är att Dirty Dancing the Musical alldeles nyligen har haft premiär. Undrar om Patrick ska vara med i den efter att han lämnar Guys and Dolls i Januari.


Snö

För några veckor sedan flög jag hem till gamla goa Götet. När vi närmade oss Säve tittade jag ut genom fönstret och det första jag såg var en upplyst Älvsborgsbro. En bro som för mig har kommit att representera Göteborg och min hemlängtan. För när det var som värst så påbörjade jag en ny morgonrutin. Varje dag när jag kommer till jobbet så kollar jag in populärkultursjunkiens blogg, sedan blir det snabbt in på GPs hemsida för att kolla nyheterna hemma. Man vill ju hålla sig uppdaterad. Därefter kollar jag alltid in trafikkamerorna för att få mig en dos av Göteborg. Inte så roliga bilder egentligen, eftersom det mest består av vägar, men Älvsborgsbron har blivit min favvo. Idag följde jag rutinen. Läste lite blogg. In på GP och läste att det minnsann hade snöat inatt. Läste inte mer utan gick direkt till trafiken och möttes av nedanstående bild. Efter att ha bottt i Sundsvall i tre år så trodde jag verkligen inte att jag någonsin skulle kunna uppskatta snö men det räckte med drygt ett år i London utan någon snö alls. Lyllos alla er hemma!bron

hits